Új elnök a Fehér megyei RMDSZ élén

2015-06-16


Küldöttgyűlés keretében Lőrincz Helgát választották az RMDSZ Fehér megyei szervezetének elnökévé tegnap, 2015. június 15-én. A szervezet új vezetője az RMDSZ Fehér megyei nőszervezetének elnöke, tanár, kisebbségi oktatásért felelős tanfelügyelő. 
Politikai tétet kell adni az RMDSZ Fehér megyei szervezete tevékenységének, ez pedig az lehet, ha a 2016-os önkormányzati választáson elérjük az 5 százalékot, és újra bejutunk a megyei tanácsba. Ez jelen pillanatban nagyon nagy kihívás, de ha a következő egy év munkáját ennek rendeljük alá, akkor sikert érhetünk el”–fogalmazott Lőrincz Helga újonnan megválasztott megyei elnök, aki szerint a civil partnerekkel, szervezetekkel, egyházakkal való együttműködés útján meg kell erősíteni a Fehér megyei RMDSZ szövetségi, mozgalmi jellegét.

Ha Fehér megyében meg tudjuk ugrani az 5 százalékos lécet az önkormányzati választáson, miért ne tudnánk ezt az eredményt a parlamenti választáson is elérni!? Ez pedig az új választási törvény értelmében azt jelentené, hogy Fehér megyéből egy képviselőnk bejutna a Parlamentbe”– taglalta az elkövetkező időszak fontosságát a küldöttgyűlésen Kovács Péter ügyvezető elnök, aki elmondta, az Ügyvezető Elnökség támogatja a Fehér megyei szervezet munkáját, segítséget nyújtva a tervezésben és a végrehajtásban egyaránt.

hozzászolás