Újabb nőszervezet alakult Szatmár megyében

2015-06-11


Szerdán, 2015. június 3-án Börvelyben is, több mint húsz nő részvételével, megalakult az RMDSZ Nőszervezete. Az alakuló gyűlésen a Szatmár megyei RMDSZ Nőszervezet képviseletében jelen voltak Major Melinda és Nagy Tünde alelnökök, valamint Balog Enikő.

Kiss Zoltán, Börvely község polgármestere és Kürti László, helyi RMDSZ elnök üdvözölték a jelenlevőket. A Nőszervezet megyei alelnökei hangsúlyozták a nők szélesebb körű részvételének fontosságát a politikai szférában és a politikai döntések meghozatalában. Major Melinda szavait idézve: „A nők sajátos jogainak és érdekeinek védelme egyre jobban előtérbe kerül a politikai életen belül is, és a nők általában vett társadalomépítő törekvéseinek felkarolása hosszú távon elengedhetetlen az erdélyi magyar közösség jövője szempontjából. Ebben a munkában szükség van mindazon nők véleményére, javaslataira és részvételére, akik mindennapos tevékenységükkel közösségünk megmaradását és fejlődését a rendelkezésükre álló lehetőségek szerint támogatják.” 

Az alakuló gyűlésen elnököt, ügyvezető elnököt, két alelnököt, illetve egy jegyzőt választottak. A megválasztott elnökség tagjai: Molnár Éva-elnök, Sajó Ildikó – ügyvezető elnök, Erdei Noémi és Végh Mária – alelnökök és Kis Katalin jegyző.hozzászolás