Gyereknapi vidámság a Maros Megyei Nőszervezettel!

2015-06-11


„Leguggoltam s az óriásból
negyedórára törpe lett.
(mi lenne, gondoltam, ha mindig
lent volnál, ahol a gyerek?)”

Akarva akaratlanul is Szabó Lőrincz versének ez a négy sora jut eszembe, amikor a gyereknapi hétvégére gondolok. Szerte a megyében színesebbnél-színesebb rendezvények zajlottak gyereknap alkalmából, és milyen csodálatos érzés töltött el, amikor egy kis időre ugyan, de átéreztem, hogy milyen jó lenne újra gyereknek lenni. 

Az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete idén is különböző társszervezőkkel megpróbálta feledhetetlenné varázsolni az év talán egyik legszebb napját. Ez sikerült is a Szászrégeni Nőszervezetnek, hiszen a  Humana Regun Egyesülettel közösen színvonalas szombati napot varázsoltak a kis nebulóknak. Közel 200 gyerek vett részt május 30-án a szászrégeni Ifjúsági Parkban szervezett rendezvényen, ahova szülők, nagyszülők kísérték el, hogy együtt szórakozzanak, ünnepeljenek. 

A szervezők igyekeztek olyan programot összeállítani, amely során kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre valót. Elmaradhatatlan volt az arcfestés, gyerekfrizurák készítése, népi gyermekjátékok tanulása, nemezelés, gyöngyfűzés, origami és különböző fizikai kísérletek bemutatása/végzése. Sőt, Krausz Réka jóvoltából zumbát is tanulhattak az apróságok. A református egyház Piccolino kórusa, Banga Gáspár vezetésével, éneklésre csalogatta a gyerekeket. Az Alexandru Ceusianu Gimnázium Dénes Réka és Dénes József tanárok által vezetett Gyöngyharmat tánccsoport néptáncokat mutatott be, majd a kis táncosok felkérték a társaikat is egy-egy táncra, így mindenkinek volt lehetősége pörögni egyet, az amúgy is pörgős napon.

A Petru Maior Líceum Rosszcsontjai bemutatták Tóth Zoltántól Bolondos királyság, királyi bolondság című mesejátékot. Az egész napos program zárómozzanataként a marosvásárhelyi Stone Hill együttes lépett színpadra, melynek igencsak örült a népes gyermeksereg. 

Maros megyében a Nőszervezet életünk részévé vált, a hétköznapok szürkeségeit megszínesíti, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint rendezvényeink színessége, munkánk által kapott pozítiv visszajelzések. Köszönjük a Communitas Alapítvány és az RMDSZ támogatását, és a hölgyek kitartó, önzetlen munkáját!hozzászolás