Biró Rozália: „Előttünk áll a nagyvilág, amennyiben merjük vállalni”

2015-05-22


Május 21-22-én, Szatmárnémetiben került sor az RMDSZ Nőszervezetének az NDI-al közösen megszervezett Partiumi vezető és motivációs képzésére, melynek célját a közéleti szerepvállalást fontolgató hölgyek kommunikációs és projektmenedzsmenti felkészítése képezte. A rendezvény hivatalos megnyitóján a házigazda Poszet Kinga, a szatmárnémeti nőszervezet elnöke után Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, Marina Ida, az RMDSZ Nőszervezetének alelnöke, valamint Pataki Csaba, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke és Kereskényi Gábor, a szatmárnémeti RMDSZ elnöke köszöntötték a résztvevőket.

„Ez egy újabb olyan alkalom, ahol azért gyűltünk össze, hogy tanuljunk, többet tudjunk meg, és én azt kívánom mindannyinknak, hogy ez a tudni-akarás soha ne szűnjön meg bennünk, hisz bárhány évesek vagyunk, előttünk áll a nagyvilág, amennyiben merjük vállalni. Én ara bátorítok mindenkit, hogy merjük vállalni: küzdjük le a kételyeinket, az önbizalomhiányt, hisz az a tapasztalat, amelyet összegyűjtöttünk az évek folyamán, és az a tehetség, amellyel rendelkezünk elég ahhoz, hogy helytálljunk. Ha pedig mindez mellett ott van mellettünk egy csapat, a nőszervezet, amely támogat és segít, amikor szükség van rá, akkor az út, amelyet választottunk könnyebben járhatóvá válik.” – fogalmazott Biró Rozália. Ugyanakkor kihangsúlyozta: „A Nőszervezet az RMDSZ szerves részeként jött létre és továbbra is úgy fejti ki tevékenységét, egyre nagyobb feladatkört látva el: mi vagyunk a Szövetségnek az ember-közelibb és mosolygósabb arca, és erre nagyon nagy szükség van.”

Marina Ida beszédében kiemelte: „Az ember egy életen keresztül tanul, hisz felkészülteknek kell lennünk úgy a szakmánkban, mint a közéleti szereplésben. Az ilyen képzések pedig kiváló alkalmak nyújtanak arra, hogy tanuljunk egymástól, és legfőképp egy olyan élménnyel távozzunk, amely égő mécsesként segít minket a mindennapi tevékenységünk során. Ezt kell nekünk tovább adnunk a közösségünkben, hisz nekünk, nőknek a feladatunk, hogy szerethetővé tegyük a politikát.”

Pataki Csaba a nőszervezet fontosságára reflektálva kifejtette: „Nagyon örülök annak, hogy a nőszervet nő és napról napra erősödik, és bennünk mindig partnerre fognak lelni. Ahhoz, hogy a szervezeteink működjenek először is a mindennapi munkához kell óriási kitartás és lelkierő, és ebben nagy szerepe van a nők csodálatra méltó kitartásának.”

Kereskényi Gábor a szatmárnémeti nőszervezet kezdeteire visszautalva elmondta: „Az elmúlt években a szatmárnémeti nőszervezet bebizonyította azt, hogy van létjogosultsága, ugyanis egy olyan közösségépítő tevékenységet fejt ki, amely kiegészíti az RMDSZ eddigi tevékenységét.” Ugyanakkor kifejtette, hogy szeretné, ha minél több nő lenne jelen a közéletben, hisz eljött annak az ideje, hogy a hölgyek meg tudják győzni úgy a Szövetséget, mint a magyar közösséget a rátermettségükről.

A képzés két napja során a résztvevő hölgyek kampányokról, a közszereplésről, az önkormányzatokkal való kapcsolatokról, valamint a rendezvényszervezésről tudhattak meg hasznos információkat Porcsalmi Bálint, kampánytanácsadó, Pop Alice, az NDI romániai igazgatója, illetve Forró Gyöngyvér és Száfta Szende kommunikációs szakértők közbenjárásával.hozzászolás