Mentsük meg a Szivárványt!

2015-05-22


Bizonyára minden anya találkozott már olyan helyzettel, amikor gyereke rossz jegyet kapott, mert nem tudott az ország nyelvén megfelelően bizonyítani, vagy éppen iskolatársai cikizték ki, mert helytelenül mondott valamit. De mi a helyzet azokkal a gyerekekkel, akik a szórványban élnek és saját anyanyelvükön nem tudnak helyesen beszélni, emiatt kerülnek kellemetlen helyzetbe?! Akiknek nincs lehetőségük magyarul tanulni, vagy a szülők nem tudják megengedni, hogy gyermekeik több kilométereket ingázzanak a legközelebbi magyar tanintézményekig?! 

A Magyarfülpösi Szórványkollégium éppen a hasonló helyzetben levő gyerekeket fogadta be, lehetőséget biztosítva az anyanyelven való tanuláshoz. Ám ennek működése nem is olyan egyszerű! Sajnos! 

Az intézményt a Szivárvány Egyesület működteti. Csupán egyetlen pedagógus bérezését támogatja a Tanügyiminisztérium, ezen felül állami támogatásra nem számíthatnak. A kollégium működését egyre nehezebben tudják biztosítani, nehézségek vannak a kisdiákok étkeztetésében, sőt a ruha- és tanszerkészletük pótlásra szorul.

Az RMDSZ Szászrégeni Nőszervezete felvállalta, hogy a Szivárvány Egyesület részére alapélelmiszer csomagokat gyűjt. A gyűjtési folyamat elkezdődött és szervezetten működik is, hiszen minden héten, pénteken szállítják ki a hét folyamán összegyűlt adományokat, amelyeket főképpen az iskoláknál gyűjtenek össze. Minden hétre be van osztva egy osztály, amely adományokat gyűjt, így szinte kivétel nélkül mindenik osztályra sor kerül. 

Az eddigi adományok Szászrégenből kerültek ki, ám a Maros megyei RMDSZ Nőszervezete kezdeményezésére bevonták a gyűjtésbe a Szászrégen környékén levő településeket is.

Ez egy olyan kezdeményezés melyet Maros megyei hölgyként, anyaként feltétlenül támogatnunk kell. Pampel Réka és Mester Ibolya gondosan, odafigyeléssel követi, hogy hétről-hétre eljusson az élelmiszercsomag a gyerekekhez. Aki segíteni szeretne bizalommal keresheti őket. hozzászolás