Rohamosan gyarapodik a helyi Nőszervezetek száma

2015-05-22


Brassó megye a helyi Nőszervezetek megalakítását az RMDSZ vidéki tisztújítások alkalmára tűzte ki. Az elmúlt két hétben már tíz településen jött létre Nőszervezet. Az Alapszabályzat szerint legkevesebb 5 nő szükséges egy helyi szervezet megalakulásához, amit szórványban sokszor nem könnyű teljesíteni, de ezeken a településeken sikerült! Még hátra vannak azonban Brassó megye azon vidékei, ahol valamennyivel több magyar él. Ez csakis reménységre ad okot, hiszen ha sikerült teljesíteni ott, ahol az RMDSZ tisztújításra is csupán két kézen megszámlálandó tag jött el, akkor biztos sikere lesz a Nőszervezetnek olyan helyeken, ahol 30-40%-ot tesz ki a magyarság. Az eddigiek közül Fogarason alakult a legnépesebb helyi Nőszervezet húsz alapító taggal, de mindenhol bővülni fog a lista az ezt követő periódusban, ugyanis bármikor csatlakozhatnak még olyan hölgyek, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak jelen lenni a kitűzött ülés időpontján. Az alakulások sorozata május 28-án véget ér, addigra Brassó megye majdnem minden településén lesz friss lendülettel teli, aktív Nőszervezet. 

Domokos Melinda, az RMDSZ Brassó megyei Nőszervezetének elnöke minden gyűlés alkalmával hangsúlyozta: a Nőszervezet hiánypótló céllal jön létre, nem azért, hogy megmutassuk, hogy jobbak és okosabbak vagyunk, mint az RMDSZ vagy a már meglévő nőegyletek. Olyan dolgokkal foglalkozunk, amelyek eddig nem léteztek a politikai körökben, ezért vannak karitatív akcióink, kaláka-jellegű összejöveteleink, előadásaink és olyan rendezvényeink, amelyeknek nem föltétlenül van köze a politikához, mégis vonzza a hölgyeket a közéleti szerepléshez.

Sajnos az infrastrukturális hiányosságok miatt a közlekedés sok vidéken elő magyarnak gondot okoz, ezért nem tudtak részt venni a megyei szintű rendezvényeken. A cél az, hogy ezeket helyileg is, kisebb skálán megvalósítsák a hölgyek - mostantól kezdve így orvosolva ezt a problémát. Vannak olyan települések, ahol egyházi nőszövetség sem működik, ennek következtében az alapító hölgyek nagy lelkesedéssel, jobbnál jobb ötletekkel vágnak bele a szervezésbe. Gratulálunk minden új helyi Nőszervezetnek, jó munkát és sok sikert a hölgyeknek! hozzászolás