A nők társadalmi szerepe a hétköznapokban – kerekasztal-beszélgetés Nagyváradon

2015-05-12


Nagyváradon, a XXIV.  FESTUM VARADINUM rendezvénysorozat keretén belül, az RMDSZ Nőszervezete május 8-án, a nők és férfiak esélyegyenlőségének napján kerekasztal-beszélgetést szervezett ,,A nők társadalmi szerepe a hétköznapokban" címmel.

A találkozón azon hölgyek pozitív és negatív élményeit ismerhettük meg, akik nők számára szokatlan, tipikusan férfiakra jellemző munkakörökben dolgoznak: például kamionsofőri, darukezelői, villamosvezetői vagy éppen építkezésvezetői munkaköröket vállaltak el és látnak el sikeresen.

A tapasztalatok  összegzése nyomán, világosan megfogalmazódott, hogy igen jól érzékelhető megkülönböztetés létezik napjainkban is a nők és férfiak szakmai értékelése terén. ,,Ha egy nő erős és sikeres, sokkal inkább elítélik ezért, mintsem  elismerést kapjon" – fejtette ki meg az egyik érintett hölgy a beszélgetésen.

Szántó Ildikó programfelelős, a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, gyermekvédelmi szakszolgálatának vezetője szervezésében ez a negyedik olyan rendezvény Nagyváradon, mely célul tűzte ki a mai társadalom korlátainak, megkülönböztetéseinek, gondjainak elemzését és a párbeszéd útján történő megoldások fellelését. A Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet a továbbiakban is hasonló közérdekű témákról szóló párbeszédek szervezését tervezi.hozzászolás