Nőszervezet alakult Nagykárolyban

2015-04-30


Nőszervezet alakult hétfő délután Nagykárolyban. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség helyi szervezetének keretében létrejött szerveződésnek célkitűzése színesebbé tenni az érdek-képviseleti tevékenységet, kiegészíteni azt a hölgyekre jellemző gondolkodásmóddal, sok empátiával.

Mint a Szövetség helyi szervezetének székházában megtartott alkalmon elhangzott, a nők eddig is részei voltak, teljes jogú tagjai az RMDSZ-nek, mindazonáltal ésszerű saját szövetséget létrehozni, melynek egyedi, sajátos tevékenysége lehet. Szó esett arról is, hogy eddig is megvoltak a sajátos, ha tetszik, nőszervezeti tevékenységeik. A hivatalos megalakulással tulajdonképpen csak szervezeti jelleget vesznek fel. Abban is megegyeztek a jelenlévő hölgyek, hogy a nőszervezet bár nagykárolyi lesz, szívesen látják körükben a környező településeken élőket is. A szatmárnémeti szervezet vezetősége is jelen volt egyébként a rendezvényen, és be is számoltak az eddigi tevékenységeikről.

A szavazások végén a következő eredmény született: Tóth Enikő nagykárolyi pszichológus-pedagógust kérték fel az elnöki teendők ellátására; ügyvezető elnök Vénig Gabriella, a Nagykárolyi Helyi Tanács tagja lesz; a jegyző Belényi Andrea pedagógus; alelnökökként pedig Balogh Enikő tiszteletes, Tóth Imelda mérnök, valamint Szász Márta vidékfejlesztési agrármérnök és szaktanácsadó fog hozzájárulni a szervezet működéséhez.


Forrás: www.nagykaroly.szatmar.rohozzászolás