Az autoritást mi magunk kel megszerezzük - Megalakult a Tusnád Községi Nőszervezet

2015-04-24


A csütörtök délutáni alakuló ülésen megjelenteket Rafain Endre polgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy a községében is sor kerül a nőszervezet megalakulására, és reméli, hogy idővel minél többen csatlakoznak majd a csapathoz.

„Ferenc pápa nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a nőknek nagyobb szerepet kell szánni az élet minden területén és nagyobb autoritást. Ezzel teljes mértékben egyetértünk, de ugyanakkor azt is tudnunk kell, hogy mi, nők is részt kell vállaljunk a munkában és az ennek elismeréséért folytatott csatákban, úgy a közéletben, mint például a gazdaságban. Mi magunk kell megszerezzük az autoritást!” – kezdte köszöntőjét Lőrincz Csilla, a Csíki Területi Nőszervezet elnöke.  

Melles Mária a csíki nőszervezet alcsíki alelnöke hangsúlyozta, hogy ebben a munkában a helyi szervezeteknek fontos szerepük van. Ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy Alcsíkon is elkezdődött a helyi szervezetek megalakítása.

Máthé Mónika, a Csíkrákos-Göröcsfalvi Nőszervezet alelnöke, az alakulásuk óta eltelt három hónap tapasztalatait osztotta meg a jelenlevőkkel, kiemelve a különböző programok közösségépítő, csapatformáló jelentőségét. A találkozó záró-momentumát a szervezet vezetőségének megválasztása jelentette. A szervezet élére a jelenlévők Molnár Beátát választották, alelnöki tisztséggel Korodi Mónikát, Sánta Izabellát és Fekete Juliannát bízták meg.hozzászolás