Megalakult az RMDSZ Csíki Területi Nők Szervezete

2013-08-11Az RMDSZ Szövetségi elnökének határozata értelmében a területi női szervezetek megalakulásának folyamatát egy kezdeményező bizottság segíti, amelynek tagjait az RMDSZ már meglevő struktúráiból delegált hölgyek alkotják.
 
Lőrincz Csilla, az RMDSZ Csíki Területi Nők Szervezetének alakuló bizottságának vezetője elmondta: ez egy új kezdeményezés, amely az eddig elért eredményeken alapszik. Célunk, minden csíki nő képviselete, ezért, az alapítótagok és a média segítségével, szeretnénk minél több hölgyet bevonni a szervezet tevékenységébe. Fontosnak tartjuk, hogy minden generáció képviseltesse magát. Hozzátette: a csíki szervezet – együttműködve a többi székelyföldi szervezettel – vezető szerepet kell, hogy vállaljon a Nők Szervezetében.
 
A Csíki Területi Nők Szervezetét Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere, Becze István, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke, valamint Tánczos Barna szenátor is köszöntötte.  
 
Antal Attila azt emelte ki, hogy az a társadalmi munka, amire a Szervezet lehetőséget kínál, akár karrierlehetőség is lehet. Becze István a csapatmunka fontosságára tért ki, illetve arra, hogy a Szövetség Csíki Szervezete eddig is sokmindenben élen járt, és kifejezte abbéli reményét, hogy ebben a Nők Szervezete követni fogja. Tánczos Barna pedig azt hangsúlyozta, hiteles képviseletet csak akkor lehet ellátni, ha a Szövetségben helyére kerül a férfi-nő egyensúly. A szenátor egy-egy szál szegfűvel is köszöntötte az alakulóülésen résztvevő hölgyeket.
 
Az alapítótagok rögtön meg is választották a Szervezet elnökségét, éspedig: elnök Lőrincz Csilla, alcsíki alelnök Melles Mária, csíkszeredai alelnök Lázár Anna, felcsíki alelnök Katona Melinda, oldalcsíki alelnök Bíró Mária.
 
Az elkövetkező időszakban az újonnan megalakult szervezet felméri a csíki igényeket, és ezek alapján kidolgoznak egy programtervet, amelyet a következő közgyűlésen vitatnak meg. hozzászolás