Húsvéti Zsongás Marosvásárhelyen!

2015-03-30

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

- Szia Nyuszi! Várunk majd hozzánk is! De jó, hogy itt vagy! Örülök, hogy találkoztunk! – ekkképpen üdvözölték a húsvéti Nyuszit a gyerekek az RMDSZ marosvásárhelyi Nőszervezetének Jótékonysági interaktív kézműves vásárán.

Bekapcsolódva az országos nőszervezet Húsvéti Zsongás projektjébe, a marosvásárhelyi Nőszervezet két napos vásárt szervezett a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Történelmi Múzeum előcsarnoka adott otthont a rendezvénynek 2015. március 27-28 között, melyre több mint 300 gyerek látogatott el anyukával, nagymamával. A gyerekeknek lehetőségük volt kipróbálni az írásos tojásfestést, a fafaragást, arcfestés technikáját, a mézeskalács sütést, készíthettek kukoricaháncsból készült nyuszikat, sőt a legények locsoló verset is tanulhattak. Az érdeklődőknek lehetőségük volt a kézművesek termékeit megnézni és vásárolni is. A Történelmi Múzeumban mindenki talált kedvére valót. 

A vásárra ellátogatott a húsvéti Nyuszi is, akinek a gyerekek versekkel, énekekkel kedveskedtek, köszönetképpen a Nyuszi mesét mondott és finom süteménnyel kínálta meg őket. A két napos rendezvény alatt talán a legtöbb puszit és ölelést a húsvéti Nyuszi kapta. 

A marosvásárhelyi Nőszervezetnek sikerült egy színvonalas és mozgalmas vásárt megszervezni, melynek jótékony célja volt, hiszen a rendezvény ideje alatt összegyűjtött adományokból az Unitarcoop egyesület által támogatott súlyos agydaganatos személy kezelési költségeihez szeretne hozzájárulni a Nőszervezet.hozzászolás