Ünnepváró zsongás az RMDSZ Nőszervezetében

2015-03-26


Az RMDSZ Nőszervezete második alkalommal indítja útjára a Húsvéti zsongás elnevezésű országos rendezvény-sorozatot, amelynek keretében a következő hetekben számos ünnepváró esemény kerül megszervezésre.

A tavalyi rendezvények sikereire alapozva, amelyek során több mint 100 erdélyi településen szereztünk örömet az erdélyi magyar családok aprajának-nagyjának, az RMDSZ Nőszervezete idén is megszervezi nagyszabású húsvéti eseménysorozatát. Helyi és megyei szervezeteink bekapcsolódásával, ez alkalommal is családi és közösségi programok sokaságával készülünk az ünnepre, amelyek célja a húsvéti hagyományok felelevenítése és továbbadása, az ünnepi hangulat fokozása a magyar közösség mindennapjaiban” – fogalmazott ma, 2015. április 26-án Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

Az országszerte megszervezett események között idén is megtalálható a hagyományos tojásfestés, dísztárgyak elkészítése, a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő húsvéti kincskeresés és versmondás, ugyanakkor szélesebb közönséget megszólító vásárok, bálokra, filmvetítésekre is sor kerül.
A Húsvét a reményteli feltámadáshoz, a családhoz, a békéhez és az együttléthez köthető ünnep, amelynek része számos értékes hagyomány, szokás, és kultúránkban az előkészületek főként a nők tevékenységi körébe esnek. Célunk, hogy közösségi élményt varázsoljunk ezekből az előkészületekből, és ily módon hozzájáruljunk a közös ünnepléshez”– hangsúlyozta a Nőszervezet elnöke.


hozzászolás