Szabó Gyöngyvér előadása az önérvényesítés - asszertív viselkedésről

2015-02-27


2015. február 25-én az RMDSZ Bukaresti Területi Nőszervezete a már tavaly megkezdett rendezvénysorozat folytatásaként érdekes előadással várta a bukaresti magyar közösséget a Petőfi Házba, ahol Szabó Gyöngyvér egészségfejlesztő mentálhigiénikus Önérvényesítés - asszertív viselkedés címmel tartott előadást. Gáspár Hajnal, a bukaresti nőszervezet elnöke köszöntőjében elmondta: „a helyi igények mentén hívtuk meg ismét előadónkat, hiszen fontosnak tartjuk, hogy az országos nőszervezet által szabott irányelvek követése mellett a helyi igényekre is odafigyeljünk”.

Az előadó az embertípusok külső és belső tulajdonságainak bemutatása közben kiemelte: az asszertív ember nem rejti ugyan véka alá saját céljait, véleményét, de különböző emberi kapcsolataiban a harmóniára törekszik, és önérvényesítéséhez nem a diktatorikus utat, hanem az építő jellegű magatartást választja. Nyílt és legfőbb célja feladatainak hatékony megoldása. 

Az előadást kötetlen beszélgetés követte, melynek témái – az asszertivitáshoz kapcsolódva – a következők voltak: élménypedagógia, családi harmónia, gyereknevelés válás esetén, az egyedülálló nők társadalmi megítélése. 

Nagy Gabriella tanárnő
Bukaresti Ady Endre Elméleti Líceum


hozzászolás