Biró Rozália: a Nőszervezet is a házasság fontosságát hangsúlyozza

2015-02-11


Az RMDSZ Nőszervezete is részt vesz abban a figyelemfelkeltő akcióban, amely a házasság fontosságát hangsúlyozza – fogalmazott ma, február 10-én Biró Rozália, a szervezet elnöke, rámutatva arra a két évtizede indult angol kezdeményezésre, amely évente, Bálint-nap idején a házasság értékeire irányítja a társadalom figyelmét.

„Az a sajnálatos folyamat figyelhető meg a társadalomban, hogy nő a válások, valamint a gyermekeiket egyedül nevelő szülők száma, továbbá a házasságkötés időpontja kitolódik. Változott a családmodell, a házasságok átlagos időtartama is csökkenő tendenciát mutat” – ismertette Biró Rozália, aki kiemelte: tudatosítani kell az erdélyi magyar közösségben, hogy a társadalom megmaradásának egyik alappillére az a családi kötelék, amelynek szerves része a házasság és a gyermekvállalás.
A Nőszervezet bátorít mindenkit, hogy a rendelkezésére álló lehetőségekkel felhívja a figyelmet a házasság, a család közösségmegtartó és összetartó erejére, kiemelt figyelemmel forduljon az ifjúság irányába, hiszen az ő értékrendjük, felelős vállalásaik és döntéseik képezik a romániai magyar közösség jövőjének zálogát.hozzászolás