A Siker Napja!

2015-02-05


Szombat, január 31-e a siker napja volt a Dicső kerületi RMDSZ Nőszervezete számára. Vámosgálfalván 80 hölgy részvételével szervezték meg első alkalommal A Siker Napja című kerületi konferenciát. 

Szentgyörgyi Anna, a Maros megyei Nőszervezet alelnöke álmodta meg ezt a rendezvényt, lebonyolításában lelkes szervezőcsapat és a helyi önkormányzat segített. A rendezvény célja az volt, hogy az Alsó-Küküllő menti hölgyek megismerkedjenek egymással, tanuljanak egymástól és betekintést nyerjenek egy-egy sikeres hölgy életébe. 

Csép Éva Andrea, a Maros megyei Nőszervezet elnöke, dr. Mártha Orsolya orvosnő, Biluska Annamária színésznő és Sălăgean Éva néni tartott előadást arról, hogy miként lehet sikeres egy nő. Az egész napos rendezvényen jelen volt Balogh Elemér polgármester és Szász János alpolgármester is, ezzel is jelezve, hogy a térségben igazi támogatói az RMDSZ Nőszervezetének. 

„A mindennapi teendők, feladatok mellett, olyan kihívásokat kell találni, melyeknek megvalósításával apró sikereket érhetünk el, ám mégis a legnagyobb eredmény, amely sikerességet szülhet, ha megtaláljuk saját magunk hangját. Minden nap tele van apró sikerekkel. Reggeli mosolygós készülődés a munkahelyre, az iskolába, a finomra sikerült kávé, újabb találkozás az ismerősökkel, barátokkal, egy ízletesen elkészített ebéd, mind-mind életünk apró sikerei. Ezeknek az apró sikereknek az összekovácsolása tesz minket igazán sikeressé. A siker kulcsa benned van! Neked csak annyi a dolgod, hogy ezt a kulcsot a megfelelő zárba illeszd” – vélekedett a sikerről Csép Éva Andrea

“Ki nem tiszteli a múltat, nem méltó a jelenhez” - véli Dr. Mártha Orsolya orvos, aki pályafutása megpróbáltatásairól beszélt. Elismert, sikeres orvosként büszke a gyökereire, a múlt történéseire, amelyek csodálatos hivatáshoz vezették. A szakmai sikerei ellenére, mégis legnagyobb sikerének a két gyereke megszületését tartja.

A nagysármási Sălăgean Évát több mint 40 éve dolgozik a nagysármási magyarságért. Kulturális rendezvényeket szervez, színdarabokat tanít kicsiknek és nagyoknak egyaránt, elmondása szerint az ő munkájának gyümölcsét a mosolyokban, a jó kedvben, kedves szavakban méri. 

Biluska Annamária, színésznő egyszerűen jellemezte a sikert: “Ha van taps, akkor sikeres voltam, ha nincs taps akkor meg nem. Hatalmas vastapsok kísértek, mégis úgy vélem a siker relatív fogalom. Ha az, amit csinálsz örömmel és lelkesedéssel tölt el, akkor már sikeres vagy” - összegezte a színésznő.hozzászolás