Sokszínűségünk az erősségünk - Megalakult a csíkrákos-göröcsfalvi nőszervezet

2015-01-19


A hétvégi találkozón Császár Attila polgármester köszöntötte a jelenlévő hölgyeket, és örömének adott hangot a helyi nőszervezet megalakulása kapcsán. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy a nők a közéletben is szerepet vállaljanak, ugyanakkor a közösségszervezésben is kiemelt szerep hárul rájuk. Reményét fejezte ki, hogy idővel többen fognak csatlakozni az újonnan alakuló szervezethez.

Lőrincz Csilla, az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetének elnöke, ismertette a Nőszervezet eddigi tevékenységét és az idei tervezett programokat. Végezetül a nők térségi együttműködésének és szolidaritásénak fontosságát hangsúlyozta: a helyi igényekre helyi szinten kell válaszolni, ugyanakkor a nőszervezet eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyon sokat tudunk tanulni egymástól, mely tudást saját magunk és közösségeink fejlődésére, gondjainak, problémáinak megoldására tudjuk fordítani – mondta az elnök.

Örülök, hogy Felcsíkon egy újabb helyi nőszervezet alakuló ülésén lehetek jelen – mondta Dobos Melinda, a csíki nőszervezet felcsíki alelnöke. Én azt tartom a nőszervezet legerősebb oldalának, hogy sokan vagyunk sokfélék. Ebben a sokszínűségben rejlik az erőnk és sikerünk titka – emelte ki az alelnök.

Kádár Enikő pszichológus Testkép-énkép címmel tartott előadást. Az interaktív előadáson a pszichológus – többek között - a szülői modell és magatartás fontosságáról beszélt a magunkról alkotott kép alakulása során, amely szorosan összefügg az önbizalom kialakításával.
A találkozó végén a jelenlévők megválasztották a helyi szervet vezetőségét: Fodor Erzsébet elnök, Orbán Erika, Német Brigitta és Máthé Mónika alelnökök.


hozzászolás