Helyi kérdésekre helyi válaszok - Megalakult az RMDSZ Csíkdánfalvi Helyi Nőszervezete

2014-12-17

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

A kedd délutáni alakuló ülésen Dobos Melinda, a Csíki Területi Nőszervezet alelnöke örömét fejezte ki, hogy Felcsíkon elsőként szülőfalujában, Dánfalván alakul meg a nőszervezet. Elmondta, fontosnak tartja, hogy a területi szervezet mellett megalakuljanak a helyi szervezetek is, hiszen a helyiek ismerik a legjobban a helyi problémákat, igényeket, és ők tudnak ezekre megoldásokat találni. A Nőszervezet az a szervezet, ahol kortól függetlenül minden nő megtalálja a helyét céljainak, érdeklődésének, képzettségének megfelelően - hangsúlyozta Dobos Melinda.

Bőjte  Csongor-Ernő, Csíkdánfalva polgármestere, gratulált a kezdeményezéshez. A megalakulandó szervezetet az önkormányzat támogatásáról biztosította, illetve elmondta, hogy a jövőben a helyi önkormányzatba is szívesen látják a hölgyeket.

Dajka Tünde, a Csíki Területi Nőszervezet ügyvezető elnöke vázolta az elmúlt egy év tevékenységét, kiemelve a szervezet által lebonyolított fontosabb közösségszervező programokat, illetve a Sikeres Nők Iskoláját, amelyeknek folytatását a szervezet a jövőben is prioritásnak tartja.

Stan Julia, az augusztusban megalakult Csíkszeredai Városi Nőszervezet alelnöke az eddigi megvalósításokról, a szervezet mindennapjairól beszélt.

A köszöntőbeszédeket Kovács Zsuzsa pszichológus, gyógypedagógus Nő a tükörben című előadása követte, majd a jelenlévők megválasztották a Csíkdánfalvi Helyi Nőszervezet elnökségét. Az ezt követő beszélgetésen, a jelenlevők terveket programjavaslatokat, ötleteket beszéltek meg.hozzászolás