Jót tenni jó! Látogatóban a „Jövőt a Gyermekeknek Alapítványnál”

2014-12-05


A Bukaresti Ady Endre Elméleti Líceum V. osztálya és két nyolcadikosa Nagy Gabriella történelemszakos tanárnő, valamint az RMDSZ Bukaresti Területi Nőszervezete december 4-én ellátogatott a bukaresti Jövőt a Gyermekeknek Alapítványhoz. A bukaresti magyar iskola diákjai bábelőadásokkal, tánccal, és közös játékokkal örvendeztették meg az alapítványnál otthonra lelt gyermekeket, a nőszervezet pedig Biró Rozália, az országos RMDSZ Nőszervezet elnökének jóvoltából édességekkel lepte meg őket.

Alina Ciubotaru, az intézmény fő koordinátora elmondta: „Szüleiknél hátrányos körülmények között élő gyermekeket fogadnak be hétköznapokon reggeltől estig az otthonba, ahol napi háromszori étkezést, valamint a tanulás és az órákra való felkészülés lehetőségét biztosítják a gyerekek számára”. 

Nagy Gabriella tanárnő az élményről beszámolva kiemelte: „Nagyon megható volt, a kicsik odajöttek, az ölünkbe ültek és arra kértek: menjünk máskor is. Hasznosaknak éreztük magunkat, és szeretnénk ezt a tevékenységet tovább is folytatni. Jólesik az ilyen pillanatokra visszagondolni”.

Gáspár Hajnal, az RMDSZ Bukaresti Területi Nőszervezetének elnöke elmondása alapján a nőszervezet az ENSZ Főtitkársága által kezdeményezett, 16 nap a nők elleni erőszakkal szembeni fellépésért elnevezésű rendezvénysorozatot keretén belül kapcsolódott be a látogatásba, amely november 25-én, a Nők elleni és a családon belüli erőszakkal szembeni fellépés nemzetközi világnapjával kezdődött és december 10-én, az Emberi jogok nemzetközi napjával zárul. „Azt hittük, hogy ajándékozni megyünk a gyerekotthonba, ahol aztán ráébredtünk, hogy tulajdonképpen mi, a vendégek részesültünk a legértékesebb ajándékokban: sok-sok mosolygó arcocska, kíváncsi szempár fogadott minket, az együtt játszás eredménye képpen pedig mindannyiunk számára nehéz volt az elválás pillanata”.hozzászolás