Divatosan a szekrényből – avagy hogyan hordjuk régi ruháinkat

2014-10-29

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

A Régeni RMDSZ nőszervezet szervezésében, szombaton, október 25-én, a szászrégeni Petru Maior Technológiai Líceum előadótermében került sor a Divatosan a szekrényből elnevezésű rendezvényre, melynek célja a mindannyiunk szekrényében tornyosuló régi ruhadarabok újrahasznosítási módszereit ismertetni a résztvevőkkel.

Az esemény keretén belül Balázs Erzsébet, divat és stílustervező kalauzolta a kíváncsi hölgyeket az őszi-téli divat világába, illetve olyan kulisszatitkokat osztott meg, amelyek az évek során összegyűjtött és, amelyek a padláson tartogatott kedvenc ruhadarabok átalakítását teszik lehetővé. „Egy kis kreativitással, kevés türelemmel régi ruháinkból modern, mai divatnak megfelelő darabokat varázsolhatunk. Egy-egy ruhadarab mellé elengedhetetlen a kiegészítő, ami feldobja, kiemeli monotonitásából azt amit hordunk, ezért fontos a kiegészítők használata” - mondta a stílustervező.

Egy nő számára nem elengedő a divatos ruha, egy nő mindig ápolt és rendezett kell legyen. Ennek tükrében, a második előadó Bartha Tünde kozmetikus volt, aki beszélt az őszi-téli sminkekről, illetve arról is, hogy hogyan készítsük fel bőrünket a hideg télre, mindezt természetes alapanyagok segítségével, egy szóval a „konyhából”.
Ugyanakkor, a jól ápolt bőr és a szépen elkészített smink mellé egy divatos frizura alapnak számít. A rendezvény folytatásában, Domokos Hajnal fodrásznő röviden beszélt a hajápolás alaplépéseiről, majd kitért a mostani hajviseletre. Olyan egyszerű hajviseleti tippeket mutatott be, melyek elkészítése csupán negyed órát vesz igénybe, és eredménye azt a benyomást keltheti, hogy most léptünk ki a fodrászszalonból és nem a saját fürdőszobánkból.hozzászolás