Október elseje a mellrák elleni küzdelem napja lett Romániában is – az RMDSZ Nőszervezete a megelőzés fontosságát hangsúlyozza ma induló felhívásában (AUDIÓ)

2014-10-01


A szenátus keddi döntése értelmében október elsejét ezentúl az országban is a mellrák elleni küzdelem hivatalos napjaként tarthatjuk számon. „Romániában a rákkal diagnosztizált nők 61,2 százaléka mellrákban szenved. Ezt az elrettentő adatot is figyelembe véve nagyon fontosnak tartom a szenátus döntését, amely számottevő előrelépés lehet annak érdekében, hogy a társadalom figyelmét felhívjuk a megelőzés szükségességére” – nyilatkozta Biró Rozália szenátor, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

Biró Rozália elmondta, az RMDSZ Nőszervezete is bekapcsolódik a mellrák elleni küzdelembe: október 1–7. között a lehető legtöbb nőhöz felhívást intéznek, amellyel tudatosítani szeretnék a megelőzés és a rendszeres kivizsgálás fontosságát. „A következő hét folyamán sms-ben és e-mailen juttatjuk el üzenetünket az erdélyi magyar nőkhöz. Te pótolhatatlan vagy családod és közösségünk számára! a mottója annak a mozgalomnak, amelyet idéntől kezdve évről-évre megszervez az RMDSZ Nőszervezete és, amelynek keretén belül a mellrák súlyosságáról és a megelőzés módszereiről fogjuk tájékoztatni a nőket” – fogalmazott Biró Rozália.

Biró Rozália nyilatkozata hang formájában elérhető és letölthető a http://rmdsz.ro/multimedia/hangfelvetel/oktober-elseje-a-mellrak-elleni-kuzdelem-napja-lett-romaniaban-is-az-rmdsz-noszervezete-a-megelozes-fontossagat-hangsulyozza-ma-indulo-felhivasaban linken.hozzászolás