Születésnapját ünnepelte az RMDSZ Nőszervezet Szilágy megyei szervezete

2014-09-16

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

Az RMDSZ Szilágy megyei Nőszervezet megalakulásának egyéves születésnapját ünnepelte szeptember 12-én, Zilahon. Az ünnepségen elsőként Marina Ida, az RMDSZ Szilágy megyei Nőszervezet elnöke, Szilágybagos polgármestere köszöntötte a közel 100 résztvevőt, azokat a hölgyeket, akik az elmúlt évben a szilágysági magyar nők érdekképviseletéért dolgoztak.

„Az elmúlt évben elsődleges feladatunknak tekintettük a szervezetépítést és tagtoborzást, amely munkának az eredménye, hogy 29 helyi szervezet jött létre Szilágy megyében” – emelte ki Marina Ida, majd hozzátette: „Összegezve a megvalósításokat, úgy látom, hogy a Nőszervezet megalakulása óta sokkal több rendezvényt szervezünk falvainkban, városainkban, megmozdult a társasági élet és érezhetően javult az összetartás a magyar lakosok között, ami nagyszerű eredmény”.

„A jövőben is együttműködve, egymás munkáját megbecsülve és kiegészítve, közösen dolgozva és gondolkodva tudunk hatékonyak lenni, eredményeket elérni. Amikor pedig azt mondom, hogy együtt és közösen, akkor nem csak a Nőszervezetre gondolok, hanem együtt, közösen az RMDSZ helyi, megyei és országos szervezetével, hiszen a Nőszervezet szerves része az RMDSZ-nek” – hangsúlyozta a Szilágy megyei Nőszervezet elnöke.

Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke is köszöntötte az ünneplő hölgyeket: „Amikor felkaroltam az indítványt és támogattam a Szilágy megyei nőket abban, hogy az RMDSZ 11. Kongresszusa által elfogadott alapszabályzat értelmében, augusztus 16-án, létrejöjjön a Szövetség Szilágy megyei Nőszervezete, nem tévedtem. A nők sokkal családiasabbá tudják tenni rendezvényeinket és a teljes közösségi életet, mert odafigyelnek a szervezés minden apró részletére. Nagy szerepük van a család, mint érték megőrzésben is, a nőkkel együtt jobban oda tudunk figyelni egymásra, a gyerekeinkre, a közösségünkre”.

Seres Dénes felszólalásában kiemelte: „Az európai parlamenti választásokon az RMDSZ-en belül Szilágy megye a legjobb eredményt hozta, hisz a magyar lakosok számával arányosan itt volt a legmagasabb a részvétel a szavazáson, ami a nőknek is köszönhető. Csak szervezetten tudunk a jövőben is ilyen jó eredményeket felmutatni a novemberi államelnök-választáson és hatékonyan együttműködve tudunk felsorakozni Kelemen Hunor, az RMDSZ államelnök-jelöltje mögé”.

Simonfi Mária, az RMDSZ Nőszervezet Szilágy megyei szervezetének ügyvezető elnöke a jövőbeli fejlődési pontokra hívta fel a figyelmet: „Megvan bennünk a kellő akarat és elhivatottság, hogy egyre eredményesebbek legyünk. Nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a szervezeten belüli, települések közötti kommunikációra, mert egy hosszútávon jól működő egységnek ez jelenti az alapját”.

Zárásként Simonfi Mária a Szilágyság Kulturális Egyesület és a Szilágy Társaság szervezésében szeptember 20–21. között, Zilahon sorra kerülő Szilágysági Magyar Napok programját ismertette a résztvevőkkel, és felkérte őket, hogy gondoskodjanak együtt a rendezvény sikerességéről.hozzászolás