Biró Rozália: valamennyien felelősek vagyunk a romániai magyarság jelenéért és jövőéért

2014-09-04


Ahhoz, hogy eredményesen tudjuk dolgozni, nagyon fontos, hogy erősítsük egymást, egységben gondolkodjunk, hiszen valamennyien felelősek vagyunk a romániai magyarság jelenéért és jövőéért” hangsúlyozta Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke az Unitárius Nők Országos Szövetségének küldöttgyűlésén augusztus 30-án, Szentábrahámban.

Az RMDSZ szenátora beszédében ismertette a Nőszervezet azon szándékát, amely szerint a történelmi magyar egyházak nőszervezeteivel és ezen belül az Unitárius Nők Országos Szövetségével szoros kapcsolatot szeretne ápolni. 

Biró Rozália a szülőföldön maradás fontosságára, a szülőföldön való érvényesülés szükségességére hívta fel a figyelmet.  Elismeréssel szólt, és méltatta a Magyar Unitárius Egyház Nőszervezetének sokrétű és gazdag tevékenységét. 

,,Céljaink, nekünk romániai magyar nőknek azonosak, függetlenül attól, hogy politikában, közéletben vagy bármely más szakmai területen vállalunk szerepet: magyar közösségünk érdekeit képviselni, elvárásaira megoldásokat keresni és élhető jövőt biztosítani gyermekeink számára” – összegezte mondanivalóját a szenátor a küldöttgyűlésen.hozzászolás