Négy T – irányvonal a következő egy évre a Maros megyei Nőszervezetben

2014-08-19

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

"Magyar nő, kisebbség a kisebbségben" konferencia keretében ünnepelte hétvégén egy éves születésnapját a Maros megyei RMDSZ Nőszervezete Gernyeszegen. A rendezvény támogatói az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, valamint a Vox Novum Egyesület. Dr. Kádár Annamária, pszichológus előadása nyitotta meg a konferenciát, amelyben a hölgyek különböző mesehősökkel találkozhattak és azonosulhattak. Dr. Tamás Ágnes kommunikációs szakértő a facebook használat kapcsán nyújtott hasznos tudnivalókat a résztvevőknek, valamint Csép Éva Andrea kommunikációs szakértő a márkaépítésról, szervezeti márkázásról tartott előadást, majd workshopot.

Biró Rozália a szervezet országos elnöke szerepvállalásra és egymásra figyelésre buzdította a hölgyeket, elmondta, hogy az elmúlt egy évben az RMDSZ Nőszervezete elérte, hogy számontartsák, valamint megköszönte a Maros megyei hölgyek kitartó munkáját.

A hölgyek által szervezett rendezvényen sor került az elmúlt egy év kiértékelése. "Köszönettel tartozunk minden hölgynek, aki bekapcsolódott a Maros megyei RMDSZ Nőszervezetének munkájába és tehetségével, ötleteivel, nyitottságával és tenni akarásával mindig hozzáadott valami újat, érdekeset, hasznosat. Ez az egy éves születésnap minden Maros megyei nő ünnepe is. Önkormányzati vezetőink és tisztségviselőink támogatásával nagy csapatunk van és mindig számíthatunk egymásra, ez erősít és éppen emiatt hiszem, hogy sok ilyen ünnepe lesz még a Nőszervezetünknek! "- mondta el az éves kiértékelő megnyitó beszédében Csép Éva Andrea megyei Nőszervezeti elnök. Elismerését fejezte ki a jelenlevő hölgyeknek és büszkeséggel beszélt a Maros megyei eredményekről, kiemelve, hogy a Nőszervezet az a hely, ahol minden korosztály megtalálta helyét. Az elnökasszony kihangsúlyozta, hogy a megyei szervezet olyan problémák megoldását kezdeményezte, mint a gyermeknevelési támogatás, bölcsődék hiánya, 2-3 év közötti gyerekek intézményes felügyelete, vagy éppen a magyar lakta településeken élő gyermekek román nyelv hiányos ismerete.

Az elnöki beszámolót a térségekért felelős alelnökök Veress Tünde, Mester Ibolya, Trombitás Jolán, Szentgyörgyi Anna, Karácsony Erdei Etel összegzései, valamint a helyi szervezetek vezetőinek véleménye, tapasztalat-megosztása követte.

Összegzésképpen elmondható, hogy a Maros megyei RMDSZ Nőszervezete sikeres évet tudhat maga mögött és új ötletekkel, elképzelésekkel vág neki a következő évnek. Irányvonalát képezi négy T - tapasztalatcsere, tudás, tanulás, tenni akarás.