Tapasztalatcsere az EPP Nőszervezet és az RMDSZ Nőszervezet között

2014-05-15

Több fotó megtekintéséhez kattintson ide !

Doris Pack elismerően szólt az RMDSZ Nőszervezet munkásságról és hangsúlyozta, kevés olyan nőszervezet van az Európai Néppárt szervezetei között, amely ilyen gyors ütemben fejlődik és ennyire tevékeny.

A közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatban az EPP Nőszervezetének elnöke elmondta, ez jó lehetőség minden nőszervezet számára ahhoz, hogy jelöltjei ismerté és elismerté váljanak, és ez kihatással lesz a 2016-os helyhatósági választások eredményességére is. „Feladatunk, hogy minél több nő jelöltünk jusson képviselői vagy politikai vezetői tisztségbe” – mutatott rá az elnök asszony. 

A nemzeti kisebbségi lét kérdéseit elemezve, Doris Pack azon véleményének adott hangot, hogy a Nőszervezet egyik fontos tevékenysége a különböző nemzetiségi közösségek egymás mellett élésének harmonizálására való törekvés. „Egymás másságának az elfogadása, különböző nézőpontjaink megbeszélése, eltérő kultúránk és hagyományaink tiszteletben tartása mind-mind olyan feladat, amelyeknek teljesítésében nőszervezetünkre komoly szerep hárul” – összegezte Biró Rozália szenátor. 

Doris Pack javaslatokat tett az RMDSZ Nőszervezet további tevékenységének bővítésére, hangsúlyozva az önkéntességi mozgalom kialakításának fontosságát, felnőtt továbbképzések szükségességét, valamint az Európai Unió képzést támogató programjainak lehetőségét.

A megbeszélésen jelen volt Vig Hajnalka, a Bihar megyei Nőszervezet elnöke, a házigazda, Arad megyei Nőszervezet részéről pedig Lészay Ildikó elnök, Gali Izabella ügyvezető elnök, Zámbori Magdolna alelnök és Bognár Erzsébet.hozzászolás