INTERJÚK


 • Laczikó Enikő: „Nem hiszem, hogy a leváltásom a személyemről szólt”

  Leváltása hatályba lépésének napján tudta meg Laczikó Enikő Katalin, hogy többé nem vezetője az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának. A Maszolnak adott interjúban azt nyilatkozta: nem érzi úgy, hogy ez a döntés az ő személyéről szólt.

  2015-10-08
  hozzászolás
 • Nyugdíjkorhatár: legyen választási lehetőségük a nőknek!

  Az RMDSZ Nőszervezete szerint bizonyos esetekben diszkriminációhoz vezet, hogy a nők hamarabb elküldhetők nyugdíjba. Változást akarnak.

  2015-10-02
  hozzászolás
 • Horváth Anna: a román tanácsosokból néha még előtör a magyarelleneség

  Kérdezett Kertész Melinda
  (www.transindex.ro)

  Nemcsak magyarként kell sokszor politikai csatákat vívnia a román többségű, sokszor soviniszta tanácsosokkal, mandátuma alatt azzal is szembe kellett néznie, hogy a kolozsvári magyarok egy része elfordult az RMDSZ-től. Felismerte, hogy a választók bizalmának visszaszerzését azzal kell kezdeni, hogy meg kell hallgatnia igényeiket. Ezek az igények pedig nem feltétlenül esnek egybe a politikum által oly sokszor felvállalt "magyar ügyekkel". Horváth Annát a városházán folytatott munkájáról kérdeztük. 


  2015-08-06
  hozzászolás
 • Horváth Anna a kedvenc kolozsvári helyeiről és a „göröngyös” jelenről

  kérdezett: Gál László (www.transindex.ro)

  Kolozsvár alpolgármesterét most kivételesen nem közéleti témákról kérdeztük, hanem Horváth Annáról.
  A kedvenc kolozsvári helyét idő hiányában nem mutatta meg, de azt láttuk például, hogy hol szokott tollaslabdázni a gyerekeivel. Az utcán sétálva interjúztunk Kolozsvár mindig határozott alpolgármesterével. 


  2015-06-25
  hozzászolás
 • Interjú Bálint Margittal, az RMDSZ Nőszervezetének külügyi titkárával

  Sikeres Nők Iskolája címmel szervez konferenciát Csíkszeredában az RMDSZ Nőszervezete szombaton. Az esemény előadói között találjuk a 32 éves csíkkozmási származású Bálint Margitot, aki képviselői asszisztensként dolgozik az Európai Parlamentben, így néhány éve Brüsszelben lakik. A székelyhon.ro vele készített interjút. 

  2014-05-16
  hozzászolás
 • Hegedüs Csilla: Az egyensúly megtartása a legfontosabb

  A maszol.ro rendhagyó interjúsorozatot indított az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeivel. Nem a politikai programjukról, a választási ígéreteikről faggattuk alanyainkat, hanem életpályájukról, világszemléletükről, netán családjukról vagy hobbijukról. Negyedik interjúalanyunk Hegedüs Csilla.

  2014-03-04
  hozzászolás
 • Horváth Anna: "Sikerült meggyőzni a kétkedőket"

  Interjú az Erdélyi Riportban

  2013-11-25
  hozzászolás
 • Biró Rozália: Ne kérjetek a férfiaktól, hanem vegyétek el

  Szeptember végén választotta vezetőjévé az RMDSZ újonnan alakult országos Nőszervezete Biró Rozália szenátort, az SZKT-elnökét, aki korábban több mint egy évtizedig volt Nagyvárad alpolgármestere. Új szerepében Szűcs László kérdezte.

  2013-10-22
  hozzászolás