Benkő Erika: szakmai szempontok alapján dőlt el az, hogy listaelső lettem

2016-10-04


A szélesebb nyilvánosság előtt nem ismert jelölt, ezért kíváncsiak voltunk az RMDSZ Kovászna megyei képviselőlistájának első helyezettjére.

Benkő Erika vezeti az RMDSZ Kovászna megyei képviselői listáját, tehát az új parlamentben a megye képviselője lesz. Ő az egyik női jelölt, aki javíthat az RMDSZ parlamenti frakcióinak nemi összetételi statisztikáján: Hegedüs Csilla Kolozs megyei, Biró Rozália Bihar megyei és Csép Éva Andrea Maros megyei képviselőjelölt mellett ő a negyedik nő. Mivel kevésbé ismert jelöltről van szó, Benkő Erikát arra kértük, mutatkozzon be, beszéljen a szakmai hátteréről, és arról, hogy miként lett listavezető. 

Ön ismeretlen a szélesebb nyilvánosság előtt, mégis az első helyre került a Kovászna megyei RMDSZ-es képviselői listájára. Mivel magyarázható ez? 
Politológus vagyok, tíz éve dolgozom politikai és külpolitikai tanácsadóként, a Mikó Imre Jogvédő szolgálatot vezetem, és az RMDSZ Nőszervezetének külügyekkel megbízott ügyvezető alelnöke is vagyok. Lehet, hogy a szélesebb nyilvánosság kevésbé ismer, ennek ellenére a közéletben aktívan jelen vagyok, és úgy érzem, hogy szakmai szempontok alapján dőlt el az, hogy listaelső lettem.