Lendületben - Interjú Kun-Gazda Viola Kingával

2015-10-16


Közel ötven Hunyad megyei hölgy részvételével zajlott az RMDSZ megyei Nőszervezetének tisztújító közgyűlése. A Zsil-völgyi, vajdahunyadi és dévai területi szervezetekből érkező hölgytársak újra bizalmat szavaztak Kun-Gazda Kinga Viola megyei elnöknek, aki a szervezet megalakulása óta látja el a vezetői tisztséget.
 

– A tisztújításon jelen volt az RMDSZ Nőszervezet két országos alelnöke is, Hegedűs Csilla és Takács Aranka. Ők hogyan értékelték a megyei tevékenységet?

– Köszöntőjükben pozitívan nyilatkoztak a szervezetünkről, kiemelték, hogy itt, Hunyad megyében mennyire aktív szerepet vállal a közösségszervezésben a nőszervezet, hogy új színt hoztunk az RMDSZ tevékenységébe is, és arra biztattak, hogy folytassuk ezt a vonalat, hiszen Hunyad megyét mindig követendő példaként említik más területi szervezetek előtt is.

– Az elmúlt két esztendőben mennyire volt szoros az együttműködés az országos szervezettel?

– Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy az országos szervezet minden helyi szintű kezdeményezésünket támogatta, és ezt a jövőre vonatkozóan is megígérték. A magunk során mi is igyekeztünk minden, országos szinten meghirdetett tevékenységben részt vállalni. Bekapcsolódtunk a Mosolygós karácsony, a Húsvéti zsongás nevet viselő programokba, a napokban pedig a mellrák elleni küzdelemben vállaltunk szerepet az országos Nőszervezet felkérésére.

– Miben áll ez utóbbi tevékenység?

– A Nőszervezet szórólapokat nyomtatott és juttatott el valamennyi megyei szervezethez, melyben felhívja a hölgytársak figyelmét, mennyire értékesek és fontosak a család, a közösség, a társadalom számára és arra bíztatnak mindannyiunkat, hogy figyeljünk oda az egészségünk megőrzésére, elsősorban a megelőzés által. Konkrét lépésként a Nőszervezet igyekszik felkeresni a helyi szakembereket, akik elvállalhatják a mellrákszűrést és a velük kötendő partnerség által kedvezményt biztosítani a szűrésre jelentkező nőknek. 

– Visszatérve a tisztújításra: az alelnökök köszöntője nyomán a megyei elnök beszámolója került napirendre. Mit sikerült megvalósítani az elmúlt két esztendőben?

– A legnagyobb megvalósításnak azt tartom, hogy sikerült egy igazán jó csapatot kialakítani. Ez nagyon fontos, hiszen egyik fő célunk a közösségformálás. Persze nem állítom, hogy súrlódásmentesen, buktatók nélkül zajlott minden szervezői tevékenység, de mindig sikerült a cél érdekében összefogni, közösen dolgozni, és igazán szép rendezvényekkel örvendeztetni meg a helyi közösségeket. A tevékenységek sorából kiemelném az idei Hunyad Megyei Magyar Napokat, ahol kolozsvári káposztát főztünk, vagy a kötényvarrást, a tavalyi kokárdakészítést, székpárna-varrást március 15-re, az október 6-i megemlékezést. Adventben Nemcsak a húszéveseké a világ mottóval szerveztünk idősek találkozóját, a téli hónapokban sikeres könyvtári esteket, és mint említettem, az országos rendezvényekbe is bekapcsolódtunk.

– A tevékenységi beszámolót követően került sor az új elnök megválasztására. Volt-e ellenjelölt?

– Sajnos, nem. Pedig nagyon reméltem, hogy lesz más jelentkező is, mert elég sok a munka. De Hegedűs Csilla országos alelnök javaslatára ügyvezető elnököt is választottunk Doboly Izabella személyében, és a következőkben területi alelnökök is segítik majd a munkánkat. Őket azonban csak a helyi tisztújítások után választjuk meg.

– Vannak-e konkrét tervek a jövőre nézve?

– Természetesen sokféle ötlet felmerült, hogy mit és hogyan tegyünk a jövőben. Én két rendezvényhez ragaszkodom: a Mosolygós karácsony, illetve a Hunyad megyei Magyar Napok megszervezésében és lebonyolításában szeretnénk mindenképp részt vállalni. Ezenkívül természetesen sok minden belefér a tevékenységi naplónkba, hiszen hölgytársaim tele vannak lendülettel, tenni akarással és ez biztosan sok nagyszerű rendezvényben tükröződik a közlejövőben. 


Forrás: Nyugatijelen.com


hozzászolás