AKTUÁLIS


 • Rangsorolt a Maros megyei RMDSZ

  Megtartotta képviselő- és szenátorjelölteket rangsoroló gyűlését a Maros megyei RMDSZ.
  A Kultúrpalota kistermében zajló eseményt Péter Ferenc, megyei tanácselnök, a Maros megyei RMDSZ politikai alelnöke köszöntő beszéde nyitotta meg. Történelmi pillanatnak nevezte a tegnapi napot, ugyanis Maros megye képviselői és szenátorai egyszerre döntöttek úgy, hogy nem vállalnak több mandátumot, átadják helyüket az új generációnak. Tulajdonképpen Maros megye jövője pecsételődött meg.


  2016-09-28
  hozzászolás
 • A Bihar megyei magyarokat olyanok fogják képviselni Bukarestben, akik már bizonyítottak − Cseke Attila a szenátori, Szabó Ödön és Biró Rozália a képviselői jelöltlista vezetői

  „A magyar közösség ügyei akkor kaphatnak hatékony figyelmet Bukarestben, ha szenátoraink és képviselőink ott vannak, ahol a döntések nagy része megszületik. Ha ők tolmácsolják elvárásainkat, beleszólnak a dolgok alakulásába, kiállnak és harcolnak igazunkért. Ezért a sikeres önkormányzati választások után, az erősödő helyi képviselet mellett erősebb parlamenti képviseletet kell biztosítanunk az erdélyi magyarságnak” – hangsúlyozta Kovács Péter ügyvezető elnök szerda délután Nagyváradon, ahol a megyei küldöttek tanácsa a parlamenti jelöltek sorrendjéről döntött. Ez alapjánCseke Attila a szenátori, míg Szabó Ödön és Biró Rozália a képviselői jelöltlista vezetői. 

  2016-09-28
  hozzászolás
 • Pályázati lehetőségek a családon belüli erőszak jelenségének felszámolására

  A Nők és férfiak közötti esélyegyenlőség Országos Hivatalának vezetőjével, Andra Croitoruval egyeztetett a napokban Biró Rozália, a szenátus emberjogi, kisebbség- és egyházügyi bizottságának elnöke. A találkozó témáját azok a közvitára bocsátott pályázati kiírások képezték, amelyek alapján a hivatal három fontos országos programot dolgozott ki, és társfinanszíroz is.

  2016-09-02
  hozzászolás
 • Újabb háromszéki hölgyek a parlamentben

  Több mint harminc nő vett részt az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete által negyedik alkalommal szervezett bukaresti kiránduláson június 28-án, amikor a képviselőházban találkoztak az országos nőszervezeti vezetőséggel, megtekintették a parlamentet, a Román Nemzeti Bankot és az óvárost.

  2016-06-30
  hozzászolás
 • Biró Rozália: A közösségünk elismeréseként több nő tölt be döntéshozói szerepkört az önkormányzatokban!

  Szombaton, június 25-én, került sor az RMDSZ Nőszervezetének III. Kiértékelő Küldöttgyűlésére Kolozsváron, amelyen jelen volt Kelemen Hunor szövetségi elnök, a nőszervezet országos elnöksége, valamint a 15 megyei/területi nőszervezet képviselői. A találkozó keretén belül az önkormányzati választási eredmények kiértékelése, valamint az elkövetkező időszak megtervezése kapott helyet.

  2016-06-25
  hozzászolás
 • Több nő polgármesternek szavazott bizalmat az erdélyi magyarság  2016-06-07
  hozzászolás
 • Bemutatkozik Szilágyi Ilona tacsi önkormányzati képviselőjelölt (Beszterce-Naszód megye)

  Soha nem tudtam közömbösen elmenni a problémák mellett, ha valahol baj volt, vagy valaki segítségre szorult, mindig igyekeztem legjobb tudásommal segíteni. Azért vállalok feladatot és felelősséget a közösségem élén, mert abban hiszek, hogy nem kívülről kell várni a megoldást, hanem mi magunk tehetünk érte. 

  2016-05-24
  hozzászolás
 • Bemutatkozik Tófalvi Éva csíkszeredai önkormányzati képviselőjelölt (Hargita megye)

  Csíkszeredában hosszú évtizedes hagyománya van a sportnak. Nagyon sok csíkszeredai büszke a város sportolóinak eredményeire, közelről követik pályafutásaikat, a megmérettetéseken együtt szurkolunk és a kudarcokban is együtt osztozunk. Azonban nem titok, hogy az utóbbi időben majdnem minden sportágban alulteljesítünk. A jó szakemberek máshol keresik a boldogulásukat az alacsony bérezés miatt, ezért hatalmas szakedző hiány van és nincsenek megfelelő feltételek a rangos versenyekre való felkészüléshez.

  2016-05-24
  hozzászolás
popup