AKTUÁLIS


 • Olyan nép szül hősöket, amelyben bátorság és szenvedély van – Postaréti megemlékezés  2016-10-07
  hozzászolás
 • Biró Rozália az Európai Néppárt Nőszervezetének Kongresszusán: több nőt Románia Parlamentjébe!
  2016-10-07
  hozzászolás
 • Séta és jótékonysági koncert a mellrák elleni küzdelem világnapján

  A Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezete szombaton, október 1-jén a mellrákellenes küzdelem világnapján figyelemfelkeltő sétát és jótékonysági koncertet szervezett. A világnap szimbólumát, a rózsaszín szalagot több százan tűzték ruhájukra, a legtöbben pedig rózsaszínű trikóban, lufival a kezükben vettek részt az eseményen.

  2016-10-07
  hozzászolás
 • Szövetségben – Parlamenti figyelő: online is elérhető az RMDSZ legújabb újsága

  A választásokra készülve, a Szövetség parlamenti munkájáról, eredményeiről szóló színes, 16 oldalas magazinújságot jelentetett meg az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége Szövetségben – Parlamenti figyelő címmel. A lap mától online is elérhető ITT és ITT

  2016-10-04
  hozzászolás
 • Ambrus Izabella vezeti az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének képviselői listáját

  Az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete szeptember 23-i, pénteki küldöttgyűlésének eredményeként Ambrus Izabella jogász a Brassó megyei képviselői lista vezetője. Kovács Attila, a megyei szervezet elnöke ülésvezetőként nyitotta meg a Redut Kulturális Központban megtartott küldöttgyűlést, ahova egyházképviselők, kulturális és civil szervezetek vezetői, iskolaigazgatók is hivatalosak voltak, valamint szavazati jogot kaptak. Felvezetőjében elmondta: „2012-ben 22 év után nem lett képviselője Brassó megyének. Most 2016-ban a sikeres önkormányzati választások után elég erősek kell lennünk ahhoz, hogy visszaszerezzük a képviselői helyet. December 11-én nagy esélyünk van erre.”

  2016-09-28
  hozzászolás
 • Székelyföld jövője a tét − megújult az RMDSZ háromszéki csapata

  Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének szeptember 15-i megyei küldöttgyűlésén a 282 küldött döntése eredményeként Háromszék szenátorjelöltjei: Fejér László, Miklós Zoltán, Makkai Péter és Sütő Mária Rita. Képviselőjelöltek: Benkő Erika, Márton Árpád, Kulcsár Terza-József (MPP), Könczei Csaba, Dezső Csongor és Olteán Csongor.

  2016-09-28
  hozzászolás
 • Csoma Botond és Hegedüs Csilla vezetik a Kolozs megyei RMDSZ képviselői, László Attila pedig szenátori listáját

  Pénteken, szeptember 23-án ülésezett a Kolozs megyei RMDSZ küldötteinek tanácsa. A Megyei Képviselők Tanácsa (MKT) rangsorolása eredményeként Csoma Botond megyei elnök és László Attila szenátor vezetik a jelöltek listáját, Hegedüs Csilla ügyvezető alelnök a képviselőlista második helyére került.  2016-09-28
  hozzászolás
 • Rangsorolt a Maros megyei RMDSZ

  Megtartotta képviselő- és szenátorjelölteket rangsoroló gyűlését a Maros megyei RMDSZ.
  A Kultúrpalota kistermében zajló eseményt Péter Ferenc, megyei tanácselnök, a Maros megyei RMDSZ politikai alelnöke köszöntő beszéde nyitotta meg. Történelmi pillanatnak nevezte a tegnapi napot, ugyanis Maros megye képviselői és szenátorai egyszerre döntöttek úgy, hogy nem vállalnak több mandátumot, átadják helyüket az új generációnak. Tulajdonképpen Maros megye jövője pecsételődött meg.


  2016-09-28
  hozzászolás
// //
// popup //
// //