RMDSZ-es alelnöke van az Európai Néppárt Nőszervezetének

2018-11-26


Bíró Rozáliát, az RMDSZ Nőszervezetének elnökét választották újra az Európai Néppárt Nőszervezetének (EPP Women) alelnöki tisztségére – az EPP Women november 23-24-án között tartotta tisztújító kongresszusát Ljubljanában.

„Köszönettel tartozom az RMDSZ és a Nőszervezet tevékenységéért, hiszen az elért eredmények szolgálták az alapot újraválasztásomhoz az alelnöki tisztségbe. Meggyőződésem, hogy ez a pozíció kitűnő lehetőség lesz majd részben a Nőszervezet külkapcsolatainak gyarapításához – és ezáltal a befolyásunk növeléséhez az uniós döntéshozatalban –, részben pedig az általam kezdeményezett Kárpát-medencei magyar pártok nőszervezeteinek együttműködéséhez. Célom az, hogy a következő három évben egyre szélesebb körű tevékenységünk legyen, és közös erővel, a történelmi egyházaink nőszervezeteivel együtt érvényesítsük az erdélyi, partiumi és szórványban élő magyar nők érdekeit” – nyilatkozta Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

A kongresszuson Nők előnyben, de nem a férfiak ellen (Women first, but not against men) címmel tartottak konferenciát, ahol a nők közéleti, illetve politikai részvételének alacsony arányát vizsgálták, illetve ennek feltételezett okait elemezték. Mint