Ismerd meg jelöltjeinket: Csép Andrea, képviselőjelölt

2016-10-20


Az RMDSZ Nőszervezetének kiemelt célkitűzése az erdélyi magyar nők érdekeinek megjelenítése a közéletben, és ezek eredményes képviselete minden szinten. Három éves tevékenységünk során a szakmájukban már sikeres nőket a politikában és a döntéshozatalban való hangsúlyosabb részvételre buzdítottuk, melynek eredményeként több nő önkormányzati képviselőnk van, és az előttünk álló parlamenti választások keretén belül több nő vállalkozott arra, hogy a törvényhozás szintjén folytassa a közösség érdekében kifejtett tevékenységét.  Most bemutatjuk az RMDSZ listáin bejutó helyen induló jelöltjeinket, akik az Önök támogatásával  Bukarestben képviselhetnek minket. 


Csép Andrea, képviselőjelölt, Maros megye

Csak pörögve tudok élni, az inaktivitást nem viselném el. És ha nincs problémám – Istenadta jó magyar szokás szerint – keresek magamnak.

Büszkén mondhatom, hogy négy gyerekes anya vagyok. Van három csodaszép nagy gyerekem és egy három éves Nőszervezetnek vagyok a Maros megyei édesanyja. Hogy mit jelentett ez a három év, arról nem nekem tisztem szólni, hanem az a rengeteg hasznos rendezvény, amelynek szervezői voltunk, valamint a számos megoldott problémának, amit az összefogásnak köszönhetően magunk mögött tudunk. De természetesen a közösség érdekében végzett munkám nem itt és ekkor kezdődött el és nem is korlátozódott ennyiben. Több mint 13 éve veszek részt a Maros megyei RMDSZ munkájában, a megyei önkormányzatban a harmadik mandátumomat töltöm a Szövetség színeiben.

Megyei tanácsosi munkám során több határozatot kezdeményeztem, ilyen volt idén például a családi belépőjegyek bevezetése a kulturális intézményekbe, az akadálymentesítés megoldása, a pszichológusok és logopédusok számának növelése, a megyei ifjúsági alap létrehozása, a speciális szükségletű gyerekek támogatása. Azonban tapasztaltam olyan gondokat is, amelyek esetében meg volt kötve a kezünk, hiszen a hiányos törvényes előírások akadályoztak a jó kezdeményezések megvalósításában. Ezeket a problémákat a parlamentből lehet orvosolni törvénymódosításokkal. Úgy vélem, hogy a megyei tanácsnál szerzett közigazgatási tapasztalatom, valamint a megye településeinek, közösségének ismerete, az állandó kapcsolattartás segítene a parlamenti munkában.

Parlamenti céljaim mindegyikét a szükség szülte. A következő dolgokat tartom fontosnak szabályként és célként kitűzni magam elé az elkövetkezendő négy év megvalósításai közé: 

1. Napirenden tartani közösségem, megyém gondjait, törekvéseit, megvalósítani elképzeléseit és ötleteit

2. Napirenden lenni a bukaresti politikai színtér kis- és nagykapuival 

3. Szociális kérdéseket megoldani maradni egy olyan világban, amelyben a szegénység egyre nagyobb méreteket ölt, amelyben nem magától értetődő a hátrányos helyzetűek problémáinak orvoslása


A legfontosabb mozgatórugó marad számomra a közeljövőben és az elkövetkezendő négy esztendőben a saját gyermekeim és a közösségem fiataljainak jövőjének kilátástalanságán való változás elérése. Ahhoz, hogy fiataljaink kiteljesedjenek, hogy lendületükkel a közösség fejlődése érdekében tehessenek, támaszra van szükségük. Ez a kölcsönös bizalom az alapja és garanciája itthonmaradásuknak – és egyben a magyar közösség jövőjének, életben maradásának. Nekem, mint édesanyának kötelességem bátorítani őket és egyengetni útjukat. És nem mondani, hanem mutatni fogom: A jövő olyan lesz, amilyenné alakítjuk...Én, Te, Mi.hozzászolás