Ismerd meg jelöltjeinket: Biró Rozália, képviselőjelölt

2016-10-20


Az RMDSZ Nőszervezetének kiemelt célkitűzése az erdélyi magyar nők érdekeinek megjelenítése a közéletben, és ezek eredményes képviselete minden szinten. Három éves tevékenységünk során a szakmájukban már sikeres nőket a politikában és a döntéshozatalban való hangsúlyosabb részvételre buzdítottuk, melynek eredményeként több nő önkormányzati képviselőnk van, és az előttünk álló parlamenti választások keretén belül több nő vállalkozott arra, hogy a törvényhozás szintjén folytassa a közösség érdekében kifejtett tevékenységét.  Most bemutatjuk az RMDSZ listáin bejutó helyen induló jelöltjeinket, akik az Önök támogatásával  Bukarestben képviselhetnek minket.


Biró Rozália, képviselőjelölt, Bihar megye

1991-től az RMDSZ tagjaként, 2001-2012-ig Nagyvárad alpolgármestereként, 2012-től szenátorként Románia Parlamentjében, majd 2013-tól az RMDSZ Nőszervezetének elnökeként dolgozom romániai magyar közösségünk célkitűzéseinek megvalósításáért.

Mindennapjaimat az a törekvés jellemzi, hogy ismerve, érezve a magyar emberek gondjait, elvárásait oly módon cselekedjek, hogy a mai feladatok megoldásával a gyermekeink és magunk jövőjének biztosításáért tegyek. Meggyőződésem, hogy a közösséget, csakis felelősségteljes munkával és szeretettel lehet képviselni.

Hagyományaink őrzése, műemlékeink védelme, történelmi személyiségeink emlékének ápolása kötelességünk! Mindezek szellemében kezdeményeztem többek közt a nagyváradi Vár felújítási pályázatainak elkészítését, a „Ki mit tud?” mára már mozgalommá nőtt tehetségkutató verseny beindítását, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének létrehozását, határon átnyúló rendezvények szervezését, a civil társadalom tevékenységének támogatását.

Szenátori tevékenységem arra is irányult, hogy alkalmazható, élhetőbb mindennapokat biztosító jogi kerettel tudjuk könnyebbé, jobbá tenni életünket itt Partiumban, Erdélyben és Szórványban.

Két gyermekes édesanyaként bízom abban, hogy Szövetségünk 27 évnyi érdekképviseleti tevékenységével, az egyházaink, szakmai érdekképviseleteink, civil képviselőink és Nőszervezetünk összefogásának köszönhetően jobb holnapot, lehetőségekkel teli jövőt építünk.

Azzal a szándékkal indulok a 2016-os parlamenti választásokon, hogy a Bihar megyei magyar közösség bizalmának köszönhetően, a következő négy évben is erőm és tudásom legjavával szolgálhassam Önöket, elvárásaiknak megfelelően.

Bízom abban, hogy együtt, közös vállalással, fontos politikai tényező marad a romániai magyarság, s ezáltal erőnk és eszköztárunk lesz megmaradásunkhoz és jövőnk biztosításához, itthon a Szülőföldünkön.hozzászolás