Ismerd meg jelöltjeinket: Ambrus Izabella, képviselőjelölt

2016-10-20


Az RMDSZ Nőszervezetének kiemelt célkitűzése az erdélyi magyar nők érdekeinek megjelenítése a közéletben, és ezek eredményes képviselete minden szinten. Három éves tevékenységünk során a szakmájukban már sikeres nőket a politikában és a döntéshozatalban való hangsúlyosabb részvételre buzdítottuk, melynek eredményeként több nő önkormányzati képviselőnk van, és az előttünk álló parlamenti választások keretén belül több nő vállalkozott arra, hogy a törvényhozás szintjén folytassa a közösség érdekében kifejtett tevékenységét.  Most bemutatjuk az RMDSZ listáin bejutó helyen induló jelöltjeinket, akik az Önök támogatásával  Bukarestben képviselhetnek minket.


Ambrus Izabella, képviselőjelölt, Brassó megye

Ügyvédként dolgoztam, jelenleg a Brassó Megyei Tanács alelnöke vagyok. Az RMDSZ életében már 2000-től vagyok jelen, azóta sikerült elindítani az ingyenes jogsegélyszolgálatot, ahol segítem a magyaroknak az őket érő jogsérelmek elleni fellépésben. A megyei szervezet egyik alelnökeként, a Nőszervezet tagjaként sikerült még inkább bekapcsolódjak a közösségi munkába.

A kisebbségvédelmi munkát hivatásomnak tekintem. Szórvány megyénkben különös fontossággal bír a magyar iskola, így azon dolgozok, hogy minőségi oktatást biztosítsunk minden magyar gyermeknek. Úgy gondolom, hogy képviselőként még több megoldást találhatunk a magyar közösség számára fontos kérdésekre.

Ezidáig nemzetpolitikai és kisebbségvédelmi ügyekkel foglalkoztam. Továbbra is felveszem a harcot az anyanyelvhasználat akadályozásával szemben. Ügyvédi tapasztalataimat és tudásomat a közösség szolgálatába szeretném állítani.

A gyermekközpontú, minőségi oktatás biztosítását ugyancsak fontosnak tartom. Az elmúlt időszakban önkéntesen segítettem az Áprily Lajos Főgimnáziumnak a pályázatírásban, amely során iskolabuszt és számítógépeket sikerült nyerni az iskolának. Korszerű iskolákra, jobban fizetett tanárokra és jobb tananyagra van szükség. A színvonalas magyar iskola és oktatás biztosítása az elsődleges célok egyike, melyhez szakmai tudásommal szeretnék hozzájárulni.

Mindig is szerettem önkéntes munkát végezni, szeretek segíteni az embereknek. A jogsegélyszolgálat volt az első alkalom, majd utána megkerestek az egyházak részéről is, akiknek ugyancsak besegítek kisebbségvédelmi, jogi kérdésekben. Majd jött az iskola, a szülői bizottság, a pályázatok. Számomra a közösségért végzett önkéntes munka nagyon fontos. Az önkéntességből hivatás lett, és ezáltal az ügyek, amiért bátran és elhivatottan tudok tenni, mind kötődnek a magyar közösség ügyeihez.

Pozitívan gondolok előre – nem tehetünk másképp. Olyan újításokért fogok dolgozni, amely a Brassó megyei magyar közösséget viszi előre és biztonságos jövőt biztosít számukra. Szórvány megyénknek az elmúlt négy évben nem volt képviselője, most – jó eredmény esetén – lesz. Minden erőmmel azon leszek, hogy magyarjaink bízzanak képviselőjükben és bátran forduljanak hozzá. A magyar ügyek iránti elköteleződésből fogok cselekedni, értékeinket és érdekeinket bátran fogom képviselni. hozzászolás