Határokon átívelő összetartozás és együttműködés

2015-04-10


Szombaton, április 11-én kerül sor a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának megalakulásának 6-ik évfordulója alkalmából szervezett ünnepségre Zentán. Az eseményen az RMDSZ Nőszervezetének képviseletében Takács Aranka alelnök vesz részt. Az alábbiakban egy rövid részlet olvasható az eseményen elhangzó köszöntőbeszédéből.

„Szervezeteinket nem csak a nemzeti hovatartozás köti össze, hanem mindaz az odaadás, önzetlenség, elhivatottság, és sokszor önfeláldozás, amellyel csak mi, nők tudunk dolgozni. 
Úgy érzem itt erős, független nők ülnek a teremben, akik a közösség sorsát minden politikai küldetés fölött szívükön viselik. Úgy az RMDSZ-ben, mint a Vajdasági Magyar Szövetségben is a szervezetek megalakulása óta jelen voltak a nők. Nem kérdés számomra, hogy meg voltak-e becsülve. De az viszont kérdés, hogy felismerték-e vezetőink, hogy a nő szerepvállalása, támogatása többletet hoz?! Az, amit mi, nők hozunk a társadalom szemléletébe, azok a források, felszabaduló energiák, amelyek belőlünk erednek, elengedhetetlen értékekként kell jelen legyenek egy működő, kiegyensúlyozott és okos szervezet életében.  Mi sokszor a megérzéseinkre hallgatunk, és jól tesszük, olykor óvatosabban cselekszünk, máskor akár a férfiaknál is merészebbek, kockázatvállalóbbak tudunk lenni. Ezeket az értékeket nemcsak felismerni kell, hanem megfelelően kell támogatni a jól működő, eredményes közösségi érdek képviseletéért, a Szövetségért! 

Az RMDSZ Nőszervezete bár alig második évében jár, munkája annál intenzívebb és eredményesebb volt a nagy Szövetségen belül. Emberek tízezreit mozdítottuk meg programjainkkal, és vontunk be olyan nőket az aktív munkába, akik távol álltak mindentől, ami politika, közélet. A Nőszervezet új közösségi terek kialakítására adott lehetőséget. Egy másfajta együvé tartozás érzését erősítette meg és tette lehetővé, azon szürke hétköznapokba feledkezett nők számára, akik mertek ebből kimozdulni. Bízniuk kell saját magunkban, mert a siker önbizalommal lélegzik.”hozzászolás